Romicus - události, aktuality, časovosti

O parazitech
Živnostníci parazitují, řekl Mládek. ČSSD chce daň z příjmu 38 procent.

O parazitech

Most, 16.3.2013
ing. Jan Mládek
Na právě probíhajícím sjezdu ČSSD označil stínový ministr financí Jan Mládek živnostníky jako parazity.
Proti tomuto jeho naprosto nehoráznému výroku se chci jednoznačně ohradit.
 

Mnoho let se zabývám vývojem informačních systémů. Systémy, na jejichž vývoji jsem participoval, byly implementovány v mnoha významných nestátních podnicích a firmách. Současně jsem ani já ani firmy, pro které jsem pracoval, nikdy neparazitovali na předražených státních zakázkách.

Přesto si mě pan rádobyministr dovolil označit za parazita (alespoň podle toho, co je v článku napsáno) a současně mi dal na vědomí, že udělá vše pro to, aby z vydělaných peněz sebral dalších x tisíc korun, které chce velkomyslně rozdávat těm, kteří na státu skutečně parazitují.

Toto jeho vyjádření mě zcela opravňuje k tomu, abych jej za jeho slova veřejně a bez jakýchkoli skurpulí označil jako KO**TA



Po vlně negativních reakcí na toto sprosté prohlášení se p. Mládek za svoji "nešťastnou formulaci" omluvil s tím, že věcně ovšem na svém tvrzení trvá.
Viz: Mládek zopakoval omluvu za parazity. Živnostníci platí, ale málo, řekl

K tomuto jeho prohlášení bych chtěl také dodat pár slov:

Přijmout lze omluvu, která je myšlena upřímně. V přípdadě p. Mládka jde ovšem o to, že pouze řekl bez obalu to, co si skutečně myslí, a co také dlouhodobě hlásá. To, že tyto věci říká bez obalu, je naopak velice dobré - každý si může udělat reálnou představu o tom, o co představitelům ČSSD jde a co také hodlají prosazovat.

Shrnu-li to, co ve výše odkázaném článku řekl, jde zhruba o následující body:

  1. Snížení daňové zátěže pro nízkopříjmové skupiny (DPH, základní daň z příjmu, odvody) nepřipadá v úvahu
  2. Daně a odvody zvýšíme všude tam, kde je to alespoň trochu možné. Bez ohledu na to, že se tím dále sníží koupěschopnost obyvatel a zvýší nezaměstnanost.
  3. Použité prostředky použijeme na pochybné státní zakázky a projekty.
  4. Kvůli těmto projektům nelze ani za cenu vyšší daňové zátěže počítat s vyrovnaným rozpočtem a republika se tedy bude i nadále zadlužovat.

Opravdu si většina lidí myslí, že za těchto podmínek přivede ČSSD naši zemi k prosperitě ???

 

Website Name 2009 | Sponsored by Skluzavky